Ska testa på jägarlivet när min utbildning är klar

Jakten och jägarlivet har varit en naturlig del av människans vardag sen urminnes tider. Ursprungligen var syftet att skaffa mat och kläder till familjen och klanen man tillhörde. Jägare-samlare utgjorde en stor del av människans historia. Jägare-samlare livnärde sig på jakt, fiske och insamling av ätbara växter.

Ett jägarliv innebar att man levde som nomader och flyttade runt utifrån vart bytesdjuren befann sig. Innan dagens sofistikerade skjutvapen lanserades var pilbåge, spjut och blåsrör vanligt förekommande jaktvapen.
Under en jakt ville man fälla så mycket byten som möjligt till minsta möjliga ansträngning. Idag har vi lagar som reglerar jakten, detta för att undvika att djuren helt utrotas. Äger inget vapen själv men ska inom kort gå en kurs för att få jaktlicens. Kollegan äger mark och jakträttigheter i närheten, så det kommer bli perfekt när jag får klart min jägar- och vapenlicens.

Antar att det till en början mestadels kommer bli jakt av fågel. Har tränat lerduveskytte innan i många år, så jag tror det kommer gå som en dans när det blir dags för fågeljakt. Jag gillar hundar och har tänkt skaffa mig en setter. Irländsk setter kommer bli en perfekt hund och jag kan även ha med den på fågeljakten.
Vad kommer jag köpa för vapen? Det lutar åt en Mauser m18. Bössan är allround och funkar för att jaga fågel och storvilt. Geväret är väldigt omtyckt och kallas för ”folkbössan”. Får dock vänta med att köpa geväret, jag behöver ju först ha min vapenlicens.

Min polare har en kompis som jagar enbart med pilbåge. Det ställer väldigt stora krav på jägaren och är absolut inget jag funderar på. Däremot funderar jag på att skaffa jaktkläder. Hittade ett företag på webben som heter Jägarliv, de verkar ha ett bra utbud av jaktkläder.