Härligt med överkast i hyrstuga

Att sova i stuga när man är på semester kan vara riktigt härligt. Att vakna upp på en helt annan plats än den man är van vid kan vara både spännande och uppfriskande. Något som gör sängarna lite extra speciella är när det ligger ett matchande överkast på. Med ett matchande överkast ser sängarna mer välkomnande än om de bara stod där utan något sådant. Att överkast gör sängar välkomnande har mycket att göra med att vi gillar när sängen ser nybäddad och ren. Då överkastet ofta används som ett slags översta lager på nybäddade sängar, kan överkastet inbringa en skön effekt hos alla som ser det.

Det finns vissa som helt övergett överkastet när de bäddar sina sängar. Deras motivation för att inte använda det är att det gör upp och nerstigningen i sängen mycket lättare. Vad de dock missar med det här tankesättet är att ett överkast också fungerar som en skyddande hinna. Det håller saker som damm, smuts och annat skräp borta från täcken och kuddar.

Överkast är också något som är populärt på hotell. Hotellen använder överkast för att signalera att ”den här sängen är nybäddad och ren, välkommen in”. Att de används på det sättet är inte konstigt, hotell vill gärna framstå som välkomnande och vänliga. Det gör att gäster får en trevligare bild av där de bor. Denna bild kan följa med hem, där de talar gott om hotellet inför sina vänner och familj. De kanske också skriver några fina ord om hotellet på recensionssidor på nätet.

Så nästa gång du ska bo på hotell eller hyra stuga, tänk då på hur hemtrevligt det är tack vare överkastet på sängen. Ska du själv byta sängkläder hemma kan det också vara bra att tänka på att lägga på ett överkast när sängen är helt nybäddad.