Nu är det läge att släppa ut rebellen på en ebike

Eftersom jag är bekväm av naturen, en del skulle nog rentav säga lat, så var jag tidigt på trenden med ebike när de introducerades i Sverige. Visst var det lite häftigt att vara först med det senaste, men jag måste ju erkänna att de första modellerna inte var de sexigaste i världshistorien. De var tråkiga och gubbiga men det var inget jag tänkte på för det fanns inget att välja på. Men jisses, det finns det nu. Jag kände mig nästan som en tonåring igen när jag såg vilka modeller som finns i dag.

Fyrhjuling, citybike eller Easy Rider på en ebike, det är bara början

Känslan som infinner sig när man ser en cykel som ser ut som att den är hämtad ur filmen Easy Rider trycker på nostalgiknapparna. Det var sådana cyklar de häftigaste på skolan hade i slutet av sjuttiotalet, nu kan jag glida runt på en sådan fast som ebike, så jag slipper en del av trampandet. Utvecklingen rusar framåt och jag vill verkligen också ha en mer terräng gående variant, men man får väl sansa sig tills man vinner på lotto. Och vilka motorer det finns numer. Den minsta på 250 watt och den största besten ligger på 1000 watt.

Ebike är på frammarsch, det märks på utbudet

När man börjar att klicka runt på nätet märker man att marknaden verkligen växt sig starkare med tiden med allt från riktigt billiga enkla modeller till de otroliga modeller ebike man hittar här. Jag står som en åsna mellan hötappar och vet inte vad jag skall välja, men jag vet att det kommer att finnas en ny ebike i garaget denna sommar. Nu hoppas vi bara att sommaren kommer fort så kanske vi ses på vägarna.