P4H.se – kläder för jakt och fritid

Har du varit inne och kollat på P4H.se någon gång? Om du gillar jakt eller friluftsliv ska du absolut surfa dit och titta på deras moderna jakt- och fritidskläder.

Det jag gillar med P4H

Först och främst är alla deras kläder i sköna material. Mycket stretch och annat som gör plaggen följsamma och smidiga. Sen gillar jag deras design. Det känns modernt samtidigt som det är klassiska modeller.

En sak till som är bra är P4H:s urval av färger och mönster. Oavsett om du gillar starka färger eller känner mer för klassiskt grönt eller svart så finns det något för dig. Mycket är kamouflagemönstrat, men sortimentet av enfärgat är också stort.

Val av friluftskläder

Vilken typ av plagg du ska välja beror mycket på hur du ska använda kläderna. Ska du bara gå ut med hunden, eller tänker du bestiga Kebnekajse? Givetvis ställs det högre krav på kläder och utrustning när du ska upp på Kebnekajse, men vissa grundförutsättningar är de samma.

Det är bra med lager på lager. Innerst ett underställ, ovanpå detta kan du behöva en tröja beroende på temperatur och vad du ska göra. Ytterst en skaljacka och ett par bra byxor. Skaljackor och byxor med stretch i vissa partier gör att du kan röra dig mer smidigt och inte känner dig så ”påbyltad” även om du har flera lager.

Om jackan och byxan är vattenskyddade är det ännu bättre. Det kanske inte funkar om regnet öser ned, men om det kommer en kort skur eller duggregnar så behöver du inga extra regnkläder

Kläder för friluftsliv ska helst ha många fickor där du kan förvara sådant du vill ha nära till hands. Till exempel karta, mobil, en kexchoklad eller pappersnäsdukar.

Glöm inte heller mössa och vantar om du ska vandra i fjällvärlden. Även om det är mitt i sommaren kan vädret slå om och bli kallt och då kan både mössa och vantar behövas.