Pärlor – jättekul när du gillar pyssel i stugan

Pyssla med pärlor är en klassisk hobby som älskas av många människor. Barn är ofta väldigt kreativa och älskar att skapa saker, ibland räcker det bara man ger dem penna, papper och lite lim – så skapar de alla möjliga roliga skapelser. Om du som vuxen vill delta med barnen kan du glädja dem med lite egna idéer och hjälpa till att skapa alster som de kan hänga upp på väggen hemma eller bära som smycken.

Pärlor är ett exempel på pyssel som du kan göra tillsammans med barn men också själv eller tillsammans med andra vuxna. Varför inte testa att skapa ett halsband? Starta med att välja ut vilka sorts pärlor du vill använda i ditt skapande, det finns sorter som akrylpärlor, resinpärlor, strasstenar, glaspärlor, halvädelstenar, turkospärlor, keramikpärlor, metallpärlor, ormlänkspärlor, seed bead, snäckskalspärlor, syntetiska stenar, sötvattenspärlor, träpärlor, vaxade glaspärlor, självlysande pärlor och många fler varianter. När du valt ut de pärlor du önskar ser du till att skaffa ett halsband eller halskedja att trä pärlorna på. Kolla upp innan vilka varianter som passar till pärlorna du köpt. Vanliga halsband och halskedjor är ofta i läder, vaxad tråd eller någon metall, men det finns även fler material att välja på.

Nu är det bara att börja skapa ditt halsband med hjälp av pärlor och det halsband du valt. Om ni behöver lite inspiration till ert kreerande kan ni hitta förslag på facebook, olika forum på nätet eller se videoklipp från andra personer gillar att pyssla med pärlor och halsband.

När du skapat färdigt ditt halsband kan du testa fler pyssel. Kanske vill du testa på att skapa ett häftigt Steam Punk smycke med ett kugghjul eller nyckel som prydnad i smycket, eller varför inte ett häftigt örhänge med fiskekrok i mässing?

Som du förstår är det bara fantasin som sätter gränsen när det gäller att skapa härliga smycken och pyssel.